Wysłany: Nie Lut 24, 2013 17:20 [r200] dziwne zachowanie silnika na zimnym
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
witam mam problem z moim silnikiem moze to normalne ale nie daje mi to spokoju troche, gdy odpalam silnik na zimnym to ciezko odpala pozniej przez chwilke nierowno pracuje a gdy zacznie juz pracowac normalnie to ciezko wchodzi na obroty i jakby miał mało mocy nie jestem w stanie podjechac z podjazdu bez dodawania gazu bo gasnie a wczesniej spokojnie podjerzdalem nie wiem czy to przez zimno czy cos sie zaczyna psuc dodam ze jak sie rozgrzeje to pozniej odpala normalnie i dzaiała jak nalezy ale wczesniej tak sie nie działo a na poczatku jak jest zimny to naprawde dziwnie nierowno pracuje jakies pomysły?
_________________ Kat off, EGR off, IC z saab 93
Chip+nastawnik pompy, VNT
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lut 24, 2013 17:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
moze tlumaczyc nie rowna prace mialem podobnie przy wczesniejszym aucie,tez nie rowno pracowal na zimnym,potem tez na cieplym do tego doszlo szaprpanie na malych obrotach i ciezkie odpalanie w zimie,ale to bylo auto na dojazdy.Zmien swiece powinno pomoc.Napewno nie zaszkodzi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum