Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2001
Panowie mam taki problem z autem a mianowicie po wyciągnięciu kluczyka wskazówka poziomu paliwa nie zjeżdża na dół tak jak powinna. Po zatankowaniu podnosi się i zgodnie z zużyciem spada..
Ostatnio zmieniony przez Adrian Wto Lut 26, 2013 20:29, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lut 26, 2013 19:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie wiem jak w 25tce, ale w niektorych modelach R wskazowka paliwa nigdy nie opada na zero przy wylaczonym silniku.Wiec bardzo prawdopodobne, że wszystko jest ok .
_________________ Był R 216 Gti, później R 600 SDI, a teraz Opel Vectra C
Nie wiem jak w 25tce, ale w niektorych modelach R wskazowka paliwa nigdy nie opada na zero przy wylaczonym silniku.Wiec bardzo prawdopodobne, że wszystko jest ok .
W 45 jest tak samo, wskazówka po wyjęciu kluczyka nie opada na zero, wskazuje tak samo jak z kluczykiem. Też kiedyś nie umiałem tego zaakceptować, poprzednie autka wskakiwały na 0 po wyciągnięciu kluczyka, ale już się przyzwyczaiłem, że Roverek to indywidualista
Kasiula powiem Ci więcej. Po zatankowaniu na stacji paliw wskazówka nie pójdzie od razu do góry, Musisz się trochę przejechać aby wskaźnik wszedł na nowy poziom Zauważyłaś
_________________ Niewiedza kosztuje.
Autor zastrzega sobie prawo do zmiany zdania bez podania przyczyny.
Ja mam tak że np. gdy gwałtownie hamuję wskazówka się podnosi:). A przy wyjezdzie pod stromą górę opada w dół:) więc podejrzewam że pływak jest gdzies z przodu baku
_________________ Proste są dla szybkich samochodów
Zakręty dla szybkich kierowców!
Plywak jest na srodku baku,rozbieralem specjalnie wszystko i czyscilem styki,bo tez rozne rzeczy sie dzialy z bakiem i co ciekawe mimo ze w baku bylo ponad 5 l benzyny pompka nie lapala tak jak powinna i nie odpalal.A wskazania to normalne nie tylko dla tego auta.Nie raz jak jest malo w baku przycisne porzadnie to na 3 lubi braknac paliwa mimo ze jest jeszcze na 50 km.Pompka i plywak sa na srodku musi splywac tak paliwo ze sie przypowietrza.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum