Wysłany: Czw Lut 28, 2013 21:57 [Rover 214 Si] Zapalniczka grzeje a nie ładuje GPS
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1997
Witam:)
no jest pewien problem, ostatnio z kolegą w moim Roverku zrobiliśmy "instalację elektryczną" już ją opisuje : we wtyk co idzie do gniazda zapalniczki włożyiśmy konektory do których były przylutowane do jednego 2 kable i do drugiego 2 kable iden szedł do zapalniczki drugi do CB radio i tak samo z drugim konektorkiem" Jutro rano jade w trasę a nie mogę uzyć nawigacji gdyz nie ładuje;/ zapalniczke grzeje dobrze a nie ładuje;/ co może byc przyczyną;/
_________________ Najważniejsze wiedzieć na czym stoisz:)
Pozdrawiam, Damian
Ostatnio zmieniony przez Adrian Pią Mar 01, 2013 08:39, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lut 28, 2013 21:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
a propował;es poruszesz ładowarka albo dobrze docisnac ladowarke w gniezdzie u mnie jest tak czasaami ze jakw łoze to tez nie styka trzeba ja po obracac podociska itp a podłaczałes gps przed przeróbka intalacji i działa wtedy
leszczu, ta wtyczka od zapalniczki została zrobiona z osłonki od konektorów do głośnika bo tam takie same wię bardzomożliwe że pomyliłem bieguny:) zaraz idę to sprawdzić dam odpowiedź poźniej;) POZDRO DLA WAS:)
_________________ Najważniejsze wiedzieć na czym stoisz:)
Pozdrawiam, Damian
podobny problem mialem u siebie, zapalniczka i ladowarka telefonu hasala jak trzeba, natomiast kompresor do pompowania kol nie za bardzo. okazalo sie ze wystarczy wtyczke przekombinowac, w moim przypadku wtyczka od kompresora miala regulacje wtyczki (glebokosci tego bolca) do 12v. I dzialalo jak trzeba
Przerobiłem temat i problem w moim przypadku tkwił w rodzaju wtyczki ładowarki. Zrobiłem prosty rysunek dla jasności: pierwsza wtyczka nie działała w Roverku a w innym aucie owszem; druga wtyczka (dłuższa) od razu zadziałała w Roverku. Widocznie gniazdo jest trochę głębsze i stąd problemy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum