Wysłany: Sob Mar 02, 2013 15:17 [Rover 620 si] - Przednie lampy źle świecą
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam mam takie pytanie czy kupując rovera 620 Wasze lapmy przednie świeciły i świecą prawidłowo...?
Dawno zauważyłem że moje lampy bardzo słabo świecą i kiedy pojawiła się mgła to dało się bez problemu zauważyć że światła są rozproszone na wszystkie strony i strasznie słabo świecą...zapytałem znajomego mechanika czy wie o co chodzi powiedział ze to nie są polskie lampy i one tak świecić nie będą bo są to lampy angielskie czy amerykańskie... czy mieliście taki sam problem ? Słyszeliście o czymś takim ? Jeżeli tak to co powinienem zrobić ?
Pozdrawiam.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Mar 02, 2013 15:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Najlepiej wymienić na europejskie które tanie niestety nie są a i znaleźć niełatwo . Ja sam posiadam w swoim roverku angielskie lampy i znam takich którzy wcale ich nie wymieniają. Trzeba się liczyć jednak z tym że za to mandat można dostać.
Tutaj masz linka o tym, jak rozpoznać lampy: lampy
Podjedź pod ścianę i zobacz jak układa się plama światła, jeżeli będą świeciły w prawą górną stronę to są europejskie jeśli w lewą górną to są angielskie a jeżeli plama będzie bardzo rozmyta to albo ktoś przełożył tylko same szkła i nie wymienił odbłyśników które się różnią w zależności od rodzaju lamp lub masz uszkodzone oprawki żarówek które muszą być całe żeby odpowiednio kierować snop światła na odbłyśnik.
za angielskie lampy sam bym za jaja wieszał. to oślepia kierowców jadących z naprzeciwka (słup światła odcięty w przeciwną stronę niż europejskie). jeszcze niedajbóg zenon...
Dołącze się do tematu. U mnie w 618 też słabo świeciły przednie światła. Wymieniłem żarówki od świateł mijania na +30% więcej światła. Efekt, o niebo lepiej lecz mogłyby świecić dalej (rególacja ustawiona na pozycję 0). Drogowe też nie są rewelacyjne ( w poprzedniej 618 aż chciało się jeżdzić w nocy takie dobre światła były). Pytanie. Jak można ręcznie ustawić lampy (ich środek-odblask) aby świeciły dalej? Czy w 600-kach można wypolerować szkło lampy? Jeśli tak to czy zwykła pasta G4 się do tego nadaję?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum