Wysłany: Wto Mar 05, 2013 14:26 [R620] Skręcająca kierownica podczas hamowania i ruszania.
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1993
Witam serdecznie. Jestem tu nowy i mam mały problem z Roverkiem 620 Si.
Problem polega na tym ze podczas ruszania samoczynnie kierownica skręca sie w prawo, a podczas hamowania idzie w lewo. Proszę o pomoc i ewentualne sugestie czum to może być spowodowane.
Ostatnio zmieniony przez kruszan Sro Mar 06, 2013 16:14, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Wto Mar 05, 2013 14:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Na początek sprawdź ciśnienie w oponach i zbieżność, a przy okazji na diagnostyce niech sprawdzą siłę hamowania i wyszarpią auto czy nie ma gdzieś luzów. koszt ok 30zł jak u mnie.
Luz musi być, ale na diagnostyce często nie wychodzi. Pojedź do warsztatu i niech tam ci sprawdzą luz.
Sprawdź mocowanie drążka reakcyjnego w przedniej belce.
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Dokładnie. Nie na każdej końcówce można luz znaleść. Najlepiej podnieś jedną stronę auta (później drugą) i szarp za koło w góre i dół ja tak znalazłem luz na sworzniu gornego wahacza bo na diagnostyce też było wszystko ok. A jednak cos mi pukało na nierównościach. No i to był ten sworzeń.
Tez jestem nowy i mam ten sam problem jak wyzej tyle ze na postoju chce skrecic kierownica a tu siurpryza wyrywa mi ja z reki, co prawda za chwile sie uspokaja krece w lewo a ona rwie sie w prawo, no i dylemat mam, co to znaczy, pomozecie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum