Wysłany: Pią Mar 08, 2013 15:09 [R 620i] duże zuzycie paliwa i falujące obroty
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1994
Witam! Mam taki problem. Od jakiegoś czasu zauważyłem że Roverek zaczął więcej palić.A że zazwyczaj jezdziłem na lpg a na benzynie tylko odpalałem myślałem że problem dotyczy tylko instalacji gazowej. Ale gdy miałem usterkę w instalacji gazowej jeżdziłem tylko na benzynie i okazało się że pali ok. 18 litrów na 100 km. Do tego od paru dni falują mu obroty,tzn. falowały trochę wcześniej na zimnym silniku,ale teaz jest to samo nawet na rozgrzanym. Nie gaśnie,bo faluje w granicach 1200-1800, a w czasie wolnej jazdy,np. przy skrzyżowaniach szarpie. Moze ktoś miał podobny problem lub może podpowiedzieć gdzie szukać przyczyny,to będę bardzo wdzięczny za poradę. Pozdrawiam wszystkich!
SPAMU¦
Wysłany: Pią Mar 08, 2013 15:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
[ Dodano: Sob Mar 16, 2013 19:45 ]
A raczej popatrz coś z tym obok krokowca bo możliwe że wysokie spalanie wiąże się z tym że auto chodzi na ssaniu ciągle
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum