Wysłany: Sro Mar 13, 2013 19:24 [R200] Wskakuje na obroty i nie odpala.
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 1998
Witam.
Piszę nie we własnej sprawie, tylko znajomej (strasznie ta sprawa mnie interesuje )
Ma taki przypadek, a mianowicie od jakiegoś miesiąca coś dziwnego dzieje się z jej autkiem. Sam wchodzi na obroty. Potrafi wejść na 3000 i utrzymywać się na nich przez stosunkowo długi czas (30 sekund na światłach to dosyć długo...) po czym sobie spada do normalnego 1000. Zazwyczaj dzieje się to podczas zatrzymywania się (wysprzęglanie), lecz czasem zdarza się to podczas jazdy. Kiedy zgaśnie (bardziej z winy kierowcy ) to już nie chce odpalić. Czasem nie odpala po zgaszeniu na parkingu, wtedy daje mu się odpocząć i zaczyna palić (ledwo bo ledwo...)
Jestem kompletnym laikiem w tematach mechaniki samochodowej więc proszę nie bijcie
Silniczek krokowy został wymieniony i kilka innych części, ale niestety nie pamiętam jakich (jakieś kable, uszczelka, ale to niewiele wam pewnie mówi), a aktualnie nie mam jak się dowiedzieć co to było, ale jak tylko się znajoma pojawi to zaktualizuje temat
Podejrzewam, że problemy z odpalaniem są przez akumulator.
Ktoś wie co może być tego przyczyną?
Ostatnio zmieniony przez WeaponsTwo Czw Mar 14, 2013 18:32, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 13, 2013 19:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mialem cos podobnego,gdy po czyszczeniu silniczka krokowego nie podpiolem czujnika temperatury.Jak go podpiolem dalo sie jezdzic ale zacinaly sie obroty sprawdz jeszcze raz czy silniczek jest dobrze poskladany
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum