chyba jednak postaram sie pogmerac miedzy wyjętą popielniczką a tyłem konsoli.
Mieliście rację - to żaróweczki.
Przełżyłem jedną działąjącą do niedziałającej i jest ok.
Zostało kupić odpowiednie świecidełka - ale to już poszukam w innych wątkach.
Dzięki za pomoc!
z racji że podane w temacie linki już nie działają a ja stoję przed dylematem co do przepalonych żarówek muszę odkopać temat.Mam spalone żarówki w przyciskach od ogrzewania szyby i od światła przeciwmgielnego.Piszecie że żarówki w tych przyciskach to R3.Wyciągnąłem przyciski i są tam oprawki w kolorze żółtym i pomarańczowym.Problem w tym że na allegro znalazłem tylko 4 oferty żarówek r3 ale z kolorami niebieski- czerwony- zielony- biały.Nikt nie oferuje pomarańczowych bądź żółtych.W moim pobliskim 40tysięcznym mieście są tylko w jednym sklepie takie r3 ale jedynie białe.Jak wy z tym sobie poradziliście? pomóżcie.Może ktoś ma na zbyciu wspomniane żarówki albo podrzuci link gdzie można je kupić.
Te żarówki są białe i mają kapturki gumowe pozakładane. Może tego nie zauważyłeś bo ze starości się przytopiły. Kup białe i kapturki (czasem trudno dostać takie ) lub farbę do żarówek i pomaluj.
dzięki wielkie za pomoc,kupiłem białe.Były do wyboru 20,30 i 50mA.Z racji że wielkość żarówki w porównaniu do oryginalnej miała tylko ta 50mA to też takie wziąłem.Mam nadzieję że takie powinny być?Pozostałe miały za duży wymiar bańki szklanej.Jeszcze raz dziękuję za pomoc
chudson tylko kupić diody w oryginalnym kolorze jest mało możliwe.Chyba że we włącznikach jest zatopiony filtr który odpowiada za kolor,to wtedy można by wstawić białą diodę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum