Wysłany: Czw Mar 21, 2013 11:33 [Rover 200] Brak napięcia do spryskiwacza
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1999
Witam niedawno kupiłem Rovera 200 i mam z nim dwa małe problemy brak napięcia do spryskiwaczy oraz nie działające podgrzewanie tylnej szyby także brak napięcia oraz nie działające otwieranie bocznej szyby:
- bezpieczniki sprawdziłem wszystkie sprawne,
- kable niektóre były przetarte ale zaizolowałem i dalej nie działa ,
może ma ktoś jakiś pomysł dlaczego nie ma tam napięcia
Ostatnio zmieniony przez Adrian Czw Mar 21, 2013 18:23, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Mar 21, 2013 11:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
a co może być przyczyną nie działającej lewej przedniej elektrycznej szyby wersja auta trzy drzwiowa,
Zdejmij boczek, sprawdź czy dochodzi do silniczka napięcie. Jeśli tak to pewnie mechanizm się zepsuł.
zacząłbym od sprawdzenia przełącznika, bo z własnego doświadczenia z elektrycznymi szybami wiem, że zacząć od sprawdzania najłatwiej dostępnych rzeczy. No chyba, że ja mam tylko problem ze ściągnięciem boczku, bo mi to zajmuję z 15min i ten nieodłączny strach, że zaraz coś połamie lub pogubię śrubki, tak było jak wymieniałem klamkę, a później głośniki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum