ja mam alana 100 plus tylko jeszcze trzeba jakoś to przymocować żeby nie latało no i jeszcze drugi problem czy jak już będzie zamocowane to głośnik nie będzie zasłonięty i będzie to radio słychać
Jeśli radio ma wyjście na głośnik zewnętrzny, to można sobie jakoś poradzić. Ja mam radio włożone w przedmiotową półkę i nie jest najgorzej. Mocowanie można zrobić, np. z jakiejś gąbki (odpowiednio dociętej) i na nim położyć radio.
NIESTETY ALE W RAZIE WYPADKU TAKIE RADIO JEST JAKO POCISK KTORY MOZE NAWET ZABIC!!!
Ciekawa teoria. Przecież podczas zderzenia (czołowego) wszystkie luźne rzeczy będą przesuwać się do przodu auta, a nie do tyłu więc radio nie wypadnie z półki.
No chyba, że ktoś jeździ tyłem, to wtedy tak
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
zaspokoję twoją ciekawość. W poprzednim aucie miałem tak silne uderzenie w tył że wydarło radnio z kieszenią i kablami przez tylnią szybę. Podobnie pewnie będzie się działo w przypadku koziołkowania.
Naprawde przestrzegam wszystkich przed trzymaniem czego kolwiek luźnego w kabinie!!! Kazdy pewnie powie ze przesadzam ale jak by komuś się przytrafiło to sę przekona.
Pozdrawiam i szerokości wszystkim.
a nawiasem co do CB radia. Polecam wszystkim strojenie anteny do danego auta i radia. Wystarczy przestawić antene o 10cm i mamy spadki mocy rzędu 20% . Takze po znaleźieniu najlepszego miejsca i wystrojeniu zawsze dajmy antene w tym samym miejsciu (magnesowka)
_________________ ------> .... do 400 setek....
------
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum