Wysłany: Pią Mar 22, 2013 11:38 [Rover All] Włącznik podgrzewania lusterek - prośba o pomoc
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witam
poszukuję takiego włącznika do podgrzewania lusterek (ten po prawej):
z tego co mówi wujek google to jest od Rover'a 400 ale pewnie winnych też występowały.
Chciałbym zaadoptować go do do Hondy, jednak nie wiem jakie on ma dokładnie wymiary, wiem tylko że pomiędzy niektórymi modelami Honda-Rover włączniki pasowały w fabryczne miejsca.
Czy ktoś taki włącznik posiada i mógłby podać jego wymiary?
długość, szerokość tej przedniej części i te same wymiary części która wchodzi w panel.
Będę bardzo wdzięczny. Jeśli wymiary były by ok to jestem zainteresowany kupnem takiego
z tego co mówi wujek google to jest od Rover'a 400 ale pewnie winnych też występowały.
dj-napster napisał/a:
W innych może i tak. wszystkich modeli na podwórku nie mam, ale w R75 podgrzewanie jest stałe i grzeje cały czas rano wieczór zima lato. Oczywiście jak auto odpalone.
zgadza się, to jest z R400. Występował dość rzadko i na początku produkcji, potem już ogrzewanie zrobili włączane automatycznie, w R600 jest podobny guzik, też występował rzadko.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
W R600 guziczek jest w całym module sterowania lusterkami na drzwiach zatem jest zupełnie inny.
Obecnie w obu R400 mam ten włącznik (oczywiście fabrycznie nie było). W civicach też był montowany jednak to loteria i zależnie od kraju montażu.
W R400 był montowany w niektórych modelach z 95 roku. Pasuje on bez problemu do innych R400 i hond civic 5d 95-00.
Jak bardzo chcesz mogę Ci go zmierzyć jednak wydaje mi się to zbędne
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
W R600 guziczek jest w całym module sterowania lusterkami na drzwiach zatem jest zupełnie inny.
Obecnie w obu R400 mam ten włącznik (oczywiście fabrycznie nie było). W civicach też był montowany jednak to loteria i zależnie od kraju montażu.
W R400 był montowany w niektórych modelach z 95 roku. Pasuje on bez problemu do innych R400 i hond civic 5d 95-00.
Jak bardzo chcesz mogę Ci go zmierzyć jednak wydaje mi się to zbędne
Kiedyś gdzieś widziałem, ktoś miał zamontowany taki włącznik do regulacji lusterek z włącznikiem podgrzewania w miejsce oryginalnego. Tylko nie powiem ci czy to była Honda czy Rover. Aledrogo.pl
Sirk, podobny jest w R600. Te z hondy są chyba o innych wymiarach. Do tego w hondach da radę dostać lusterka z włącznikiem w którym jest nie tylko podgrzewanie ale i składanie lusterek
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
a jedyny nieosiągalny sterownik z grzaniem pasujący do Prelude, czyli składanie+podgrzewanie był montowany bardzo rzadko tylko na Japonie.
Pochodzi z Legend I gen jeszcze, czyli w latach 80' i jest nie do kupienia rozglądam się za takim od lat
Legend (na zdjęciu w desce CRX'a):
W prelude 3 gen też podobno był:
kto mi taki załatwi jest mistrzem
bo do civica 5gen to na ebayu raz kiedys sie pojawia i mozna kupić za 250$ + wysyłka :
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum