Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
Witam, od jakiegoś czasu mam problem z hamulcem. Po wymianie pompy hamulcowej hamulec zrobił się bardzo twardy i bardzo słabo hamuje. Trzeba go "wduszać" do końca żeby reagował... hamulce były odpowietrzane dwa razy i przez moment było nieco lepiej. Dziwne bo przed wymianą pompy hamulce sprawowały się wręcz idealnie. Czy może być to wina serwa? Mechanik nie sprawdził go przy wymianie pompy. Z góry dziękuję za pomoc
SPAMU¦
Wysłany: Pią Kwi 05, 2013 22:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
To może być wina serwa, ale jeśli przed wymianą pompy było dobrze, to raczej nie jego wina. Pierwsze co sprawdź to szczelność oraz drożność przewodu podciśnienia idący do serwa.
Miałem podobny problem i też obstawiałem na serwo. Nie wiem czy w benzyniaku jest tak samo, ale u mnie rzecz tkwiła w malutkim przewodziku, który nie był gdzieś tam podpięty i przez to nie było ciśnienia powietrza. Znajomy mechanik założył małą gumkę na to, podpiął i wszystko działało.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum