Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1994
Witam.
Mam taki o to problem. Rozsypał mi się pilot IR do Roverka. Pytanie za 100 pkt. brzmi: czy jak kupię używany pilot to będę go w stanie zaadoptować? Pytam bo wyczytałem że przy podczerwieni jest jakiś problem z tym.
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Czw Mar 07, 2013 14:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Podbijam temat, ponieważ kupując auto dostałem tylko 3 komplety kluczyków, a myślałem że te modele mają centralkę. Dopiero czytając ten temat uświadomiłem sobie że to "coś" przy oświetlaniu wnętrza do odbiornik podczerwieni (jeśli nie proszę mnie poprawić) a pilot musiał poprzednikowi gdzieś zaginąć Jakie teraz kroki podjąć, co kupić Jak przestroić
W bagażniku za tapicerką po prawej stronie masz centralkę. Trzeba ją wymienić na inną z pilotami, albo w to miejsce wstawić inny zamiennik. Każdy elektryk powinien to ogarnąć.
Pilotów na podczerwień nie da się zaadoptować.
Jeżeli masz auto po FL czyli pilot z dwoma przyciskami to taki pilot można dostroić.
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Teoretycznie można przeprogramować oryginalny pilot, ale nie znalazłem nigdzie w sieci opisu protokolu do programowania pamięci w scalaku od pilota (w moim OM1058).
Można natomiast wymienić tego scalaka na jakiś mikrokontroler (testowałem na tiny13, obudowa 8S1). Pinowo się zgadza, nic nie trzeba przerabiać na PCB. Trzeba mieć oryginalnego pilota, żeby odczytać kod.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum