Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 1999
Czesc mial ktos doczynienie z takim tematem Dostalem mozna powiedziec za darmo felgi 18 z oponami ale z BMW roztaw 5x120 . W R75 mamy 5x100. Czytalem o adapterach do tego . Jak to sie ma do bezpieczenstwa ? np http://prowheeladapters.c...l-adapters.html
SPAMU¦
Wysłany: Sro Kwi 10, 2013 19:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jesli chodzi o kwestię bezpieczeństwa to jest raczej OK, jeśli kupisz na prawdę dobrej jakości dystanse. Niestety cena tych wykonanych z dobrej jakości materiałów zaczyna się od 350zł w górę. Tych tanich, nawet najgorszemu wrogowi bym nie polecił.
Felgi do BMW sprzedaj i kup 5x100 do rovera. Prawdopodobnie wyjdzie taniej i z lepszym efektem. Sprawdź najpierw jakie ET mają felgi od BMW i uwzględnij grubość dystansa, wtedy będziesz wiedział czy w ogóle to ma jakiś sens.
Szkoda felg sa to jakies magnezowe oryginaly sciagane od Niemców. Tez sie zastanwialem by sprzedac ale one sa sporo warte i poprostu szkoda:) Gdzie moge takie dystanse znaleźć dobre ?
Jak kolega pisał sprawdź odsunięcie ET bo może być tak że jak dołożysz dytanse to opony wyjdą poza obrys błotników
Dodatkowo musisz sprawdzić średnicę centrowania. Dystans musi mieć odpowiednią średnice, która wycentruje go na piaście
Żaden tystans z grupy VW nawet jak ma dobry rozstaw nie będzie dobrze pasował ze względu na inną średnicę centrowania.
R75 ma 56.1
Ja mam stalowe felgi z VW 5x100 i mają średnicę centrowania 57.1 Wtedy trzeba dodatkowo redukcję kupić
Nie wszystkie VW mają 57.1, zazwyczaj mają jeszcze większą
O ile dobrze pamiętam 56.1 maja tylko niektóre modele Subaru
[ Dodano: Czw Kwi 11, 2013 11:47 ]
A jezeli chodzi o et to jakie może być to minimum ?
[ Dodano: Czw Kwi 11, 2013 12:53 ]
to zostawiam temat 5x120 bo to rzeczywiście kombinowanie . Poszukam jakis ladnych felg z 5x100 tylko to ET musze wiedziec jakie jest minimum. BO chcialbym miec felgi z rantem np http://allegro.pl/dotz-mu...3140916726.html .
niby 35 jest na styk ale ja mam takie felgi i muszę powiedzieć, że zdarza się, że żwir czy kamyki obijają błotniki więc polecam jednak minimalnie głębiej osadzone felgi ... ja właśnie rozważam jakieś delikatne chlapacze przynajmniej na tył
Jeszcze nie zakładałem bo kupiłem je w zimę a mają być tylko na lato. Opony założę 225/40/18
[ Dodano: Czw Kwi 11, 2013 15:20 ] Karwatma, bardzo lubię chromowane felgi i zastanawiam się czy swoich nie oddać do chromowania po sezonie...i u Ciebie jest zajebisty jeszcze ten rant
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum