Za nim sam zacząłem zmieniać olej, wymiany oleju dokonywałem jedynie w serwisach MG Rover i to oni dla zabawy prajmowali silnik. Co do filtra, to nie wiem jak serwis postępował, to już informacje z innych żródeł, ale nic się nie traci wypełniając filtr olejem, a zyskuje się napewno zmniejszenie czasu przepływu oleju przy pierwszym rozruchu, jak już wspomniałem strata czasu dla niektórych.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lut 02, 2013 01:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Sob Lut 02, 2013 07:41
zedziczek napisał/a:
Co do filtra, to nie wiem jak serwis postępował, to już informacje z innych żródeł, ale nic się nie traci wypełniając filtr olejem,
zgadzam się, tak się robi , tym bardziej , że filtr jest pionowo montowany . Zdziwiła mnie tylko informacja o awaryjności silników ze względu na sposób wymiany oleju , nigdy o tym nie słyszałem.
Zdziwiła mnie tylko informacja o awaryjności silników ze względu na sposób wymiany oleju , nigdy o tym nie słyszałem.
To moja wina źle się wyraziłem, chodziło mi o to że wymiana oleju jest jedną z hipotez, gdyż awarie miały miejsce niedługo po wymianie oleju i dlatego napisałem że może pomóc a nie że pomorze, bo sam osobiście nigdy nie widziałem silnika w takim stanie, w serwisach tam gdzie oddawałem swój też nic mi o tym nie mówili jedynie na co kazali mi zwracać uwagę to: vis, kolektor i filtr paliwa, który odkręca się sam. Wracając do tematu to jeden z postów jaki wspomina o tym: http://forums.xpowerforum...59766bd&t=49459
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum