Wysłany: Pon Kwi 15, 2013 18:51 [R620] wskaźnik temperatury
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1994
witam,mam pytanie,caly czas wskaznik temperatury po nagrzaniu byl w pozycji srodkowej miedzy niebieska a czerwona kreska,dzis zauwazylem ze wskazówka podniosla sie na 3/4 wskaznika stojac w korkach,czy tak ma byc,wentylator chodzil normalnie
Ostatnio zmieniony przez szoso Sro Kwi 17, 2013 06:17, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 15, 2013 18:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie wiem czy to normalne. U mnie w 618Si jak również w 618i wskaźnik jest w środkowym położeniu nawet, gdy wentylator chodzi. Kiedyś w 618Si miałem czerwone pole ale to wina termostatu - zaciął się w pozycji środkowej. Wymieniłem go i wszystko wróciło do normy.
Spróbuj przepłukać cały układ specjalnym środkiem do płukania układu chłodzenia, bo w upały możesz mieć naprawdę problemy z chłodzeniem silnika i wentylator nie wydoła. U mnie latem czasami chłodziły nawet 2 na raz ale wskaźnik na środkowym był.
dzieki za info,dzisiaj bylo juz dobrze ale bede obserwowal,bo w sumie to sie stalo jak dolalem plynu nie do chlodnicy a do tego zbiorniczka i bylo troche ponad stan,moze to byla przyczyna?
Raczej nie. Jeśli w chłodnicy masz mało plynu to ze zbiorniczka powinno wciągnąć. Natomiast jak się nagrzewa to wywala nadmiar do zbiorniczka. Obserwuj co bedzie sie działo dalej i albo cały uklad do płukania albo termostat do wymiany. Takie moje podejzenia. A może tak musi byc w 620. U mnie ciągle jest wskaźnik na środku.
[ Dodano: Pią Kwi 26, 2013 21:03 ]
witam ponownie,dzisiaj znowu wskazówka sie podniosla i musze chlodnice wymienic bo cieknie na dole i jest cala pordzewiala,co pare dni musze dolewac plyn,czy chłodnica np od 2.0 131 km bedzie pasowac do mojej 2.0 115km?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum