Wysłany: Wto Kwi 16, 2013 23:53 [R416] Silnik centralnego zamka
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1998
Witam, czy są jakieś róznice pomiędzy silniczkami centralnego zamka lewej albo prawej strony/ tył/ przód.
Jestem w trakcie poszukiwań takiego silniczka i zastanawiam się czasem czy aby silniczek ten nie był montowany taki sam w każdych drzwiach.
P.S. Chyba, że ktoś wie jak ustawić tą sprężynkę/ zębatkę w silniczku by działało to prawidłowo.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 16, 2013 23:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
P.S. Chyba, że ktoś wie jak ustawić tą sprężynkę/ zębatkę w silniczku by działało to prawidłowo.
bardzo prosto.
Musisz napiąć tą sprężyne dwoma końcami za taką łukową wypustkę w obudowie tak żeby była nia nią naciągnięte. Potem tą krzywkę z zębatką wkładasz między napięte wąsy sprężyny tak, ze każde przekręcenie napina sprężynę, a po ustaniu napędu krzywka wraca do położenia zero. W tym położeniu dźwigienka powinna być w najwęższym miejscu krzywki, tak, ze przekręcenie jej w jedną stronę i w drugą powoduje odpowiednie przesuwanie wałeczka dźwigienki w jedną lub w drugą. Kto widział, ten wie, a jak nie zapomnę, to w łikęd porobię zdjęcia, bo mam rozebrany jeden siłownik, tylko dźwigienka mi pękła przy próbie naprawy
BTW to nie jest stal, tylko odlew cynkowy
jak będę się mocno nudził to dorobię z duralu
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum