Wysłany: Pon Kwi 15, 2013 21:24 [R220 SDi] centralny zamek
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam. Czytałem na forum sporo o problemie z centralnym zamkiem ale nie mogłem nigdzie znaleźć konkretów które mnie interesują, mianowicie zacznijmy od pytania czy da radę zrobić to samemu w domu czy lepiej oddać w ręce fachowca? Problem jest taki że zamykają mi się z kluczyka jedynie drzwi od kierowcy, oddzielnie muszę zamykać drzwi pasażera (jest to wersja 3D) i osobno bagażnik jest to trochę kłopotliwe, sprawdziłem bezpiecznik od centralnego i jest ok, nie mam pojęcia co mogę jeszcze sprawdzić i w jaki sposób to zrobić, pilot wyłącza mi jedynie alarm, centralny na niego nie reaguje. Gdyby ktoś mógł mi jakiś schemat wysłać z opisem co mogę jeszcze sprawdzić sam żeby nic tam nie popsuć.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 15, 2013 21:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Wto Kwi 16, 2013 16:44
Hmm nie koniecznie.. wydaje mi się że miałem podobnie ale nie jestem pewien w 100% bo to 2 lata temu. Otóż pod kierownicą tam gdzie bezpieczniki masz tam czarną puszeczkę- to chyba wlasnie od centralki.. rozbierz to - u mnie przepalona była jedna ścieżka w tej puszce, polutowałem to i 2 lata spokój, o ile pamiętam było to co u ciebie, na pewno coś podobnego
A ta puszka jest tylko od centralnego? Bo obiło mi się gdzieś o uszy że w jakiejś właśnie 1 puszce jest immo, centralny i alarm i nie wiem czy to bezpieczne bo jak pójdzie immo to nie odpali
Wysłany: Pon Kwi 22, 2013 21:52
Czarna puszka tam gdzie bezpieczniki pod kierownicą, podpięta jest do niej jedna kostka. Wyciągnij, rozkręć i nie dotykając w środku niczego po prostu ją obejrzyj. Jeśli jakaś ścieżka jest upalona odrazu to zauważysz, ale to tylko moja propozycja bo ja akurat miałem coś takiego, pozdrawiam
Otworzyłem osłonkę bezpieczników i znalazłem tam to co w załączniku, jedyną czarną puszką jaką tam zauważyłem była ta oznaczona na czerwono na zdjęciu, w to mam zajrzeć? Link do zdjęcia: http://imageshack.us/phot...djcie0200r.jpg/ i jeszcze pytanie czy w tej puszce jest tylko centralny z alarmem czy też immo do tych dwóch dochodzi?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum