Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1997
Witam Forumowiczów
Mam pewien problem po założeniu oryginalnych alufelg do mojego Rovera. Rozmiar felgi to 15 " a rozmiar opony to 195/65. Wszystko jest okej, ale gdy tylko skręcę koła na maxa w prawo i wrzucę wsteczny to opona haczy mi o nadkole. Tylko i wyłącznie w tym przypadku ma to miejsce i tylko prawe przednie koło haczy. Dodam, że byłem dzisiaj na przeglądzie i zbieżność kół mam okej, zauważyłem tylko, że gdy puszczę kierownicę, auto nie jedzie prosto tylko odbija mi w lewo (zazwyczaj). Zgłębiłem trochę temat i mam pytanie - czy może to być wina wahacza?
Pozdrawiam, Lupus
SPAMU¦
Wysłany: Sro Kwi 17, 2013 21:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Kolego oryginalne opony to to nie są. W oryginale na alusach masz 185/55 15" , wiec przy takich oponach to bardzo możliwe, że ci trze o nadkole! Ja u siebie mam 195/50 15" i nic mi nie trze . A nie masz krzywej felgi ? A może końcówka drążka ?
To chyba trochę dałem d**y przy doborze opon myślę, że chyba da się jeździć z takimi oponami intryguje mnie tylko to czemu ociera tylko i wyłącznie jedna strona
Inaczej odkształcone nadkole, źle ustawiona zbieżność, kolizyjna przeszłość...
Sporo możliwości
Ja w swoim R45 także mam R15 na profilu 65 (ale zimówki) i także przy maksymalnym skręcie w jedną czy drugą stronę czasem lekko ociera o nadkole w dolnej części.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum