Pomógł: 28 razy Dołączył: 12 Lip 2007 Posty: 564 Skąd: Wysokie Mazowieckie
Wysłany: Pią Lip 11, 2008 20:03
Dla wszystkiego dorzucę jeszcze jedną fotkę. Wiem, że nie jest najlepsza, ale tam nie ma jak wsadzić aparatu (bez skojarzeń proszę ).
I dobrze by było wiedzieć dla potomnych czy czujnik jest taki sam.
I jeszcze dorzucę moje rozmyślenia: Znaczy, że gdybym wymieniał silnik i byłby to silnik wyprodukowany po roku 96 to będę musiał kombinować z przerobieniem(przedłużeniem) np. kabelka od czujnika ciśnienia oleju? A być może jeszcze paru innych kabli?
_________________ Hasła są jak majtki. Nie zostawiaj ich w miejscu, w którym inni mogą je zobaczyć, zmieniaj je regularnie ...i lepiej nikomu nie pożyczaj.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lip 11, 2008 20:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Chciałbym odświeżyć temat, a mianowicie od momentu jak kupiłem auto nie świeciła mi się kontrolka oleju. Dzisiaj udało mi się odpiąć przewód i wyszło na to, że czujnik jest padnięty (po dotknięciu do masy kontrolka świeci). Czujnik ten mam też z przodu auta tak jak na powyższej fotce (95rok).
I tutaj kilka pytań:
1. czy wie ktoś na jaki klucz jest ten czujnik?
2. czy czujnik ciśnienia oleju i temperatury oleju to ten sam czujnik (jeśli nie to gdzie jest ten drugi?)
3. czy uszkodzony ten czujnik jest może wpływać na nierówne obroty i wyższe spalanie?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
dzięki thef doszukałem się, że czujnik powinien znajdować się: "nad filtrem oleju skierowany w stronę koła prawego przedniego" (choć przyznam, ze szukałem w tamtym miejscu i nie mogłem go znaleźć...) znowu bede szukał
a ten czujnik widać jakoś z góry czy nie bardzo?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Witajcie nie chce zakładać nowego tematu więc pisze w tym..
Jak to jest z tymi bagnetami od oleju silnikowego ? dzisiaj przyjechał do mnie kolega roverkiem bez klimy rocznik 95 i miał bagnet zielony z dwoma nacięciami a ja mam roverka z 97r z klima i bagnet zółty z dwoma dziurkami. Ale najbardziej mnie dręczy to że mój jest o ok 1 cm krótszy niż ten zielony i teraz już zgłupiałem bo nie wiem który bagnet ma być odpowiedni dla mojego silnika ((
ktoś napisał ze nie ma prawa zapalać się kontrolka oleju to kup chinską podrubę za 17zł i po miesiącu zobaczysz jak przez tydzień będzie ci głupieć kontrolka oleju a potem nie zapali się wcalę tak oszukałem się na 2 sztukach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum