Wysłany: Pią Kwi 26, 2013 15:53 [R200] problem z elektryką
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1999
witam
potrzebuje porady od Was na temat mojego problemu który napotkał mnie od wczoraj, a mianowicie gdy odpalę Rover-ka wszystko jest ok do momentu aż chcę włączyć światła, nawiew, awaryjne czy opuszczanie szyb auto momentalnie gaśnie gdy przejadę parę metrów to samo spadają obroty i gaśnie, na dodatek prędkościomierz chyba zamienił się w obrotomierz cały czas skacze czy w drodze czy na postoju natomiast obrotomierz czasem się ruszy ale zazwyczaj to nic nie reaguje..... nie mam zielonego pojęcia co może być przyczyną takiego zjawiska proszę o pomoc
z góry dzięki
a i jeszcze jak przekręcę światła to mi się szyba podnosi od kierowcy
SPAMU¦
Wysłany: Pią Kwi 26, 2013 15:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Napięcie co prawda ciut za niskie, ale nie aż tak, żeby umierał jak w opisie tematu. Wariujące wskazówki wskazują trop - brak masy lub niesprawny regulator napięcia przy alternatorze.
ukaj napisał/a:
a i jeszcze jak przekręcę światła to mi się szyba podnosi od kierowcy
Sprawdź wiązkę przewodów przy zawiasach tylnej klapy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum