Wysłany: Wto Maj 07, 2013 12:58 [R420 Si Lux] Jaką instalację LPG zamontować i gdzie?
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam.
Ostatnio dużo jeżdżę i zapowiada się, że będę jeździł jeszcze więcej, więc zastanawiam się nad instalacją LPG
Czy ktoś może polecić jakiś dobry warsztat w promieniu powiedzmy 100 km od Warszawy? Wiadomo, że lepiej pojechać kawałek dalej albo dopłacić i mieć zrobione jak Bóg przykazał, niż później się włóczyć z reklamacją.
Na jednym z for o LPG są bardzo pochlebne opinie o warsztatach:
Nowotczyński jest jak najbardziej polecany. W Migazie też bym spróbował - http://www.migaz-s.com.pl/ Kolega BMW E46 M52 tam gazował i wszystko od dwóch lat śmiga jak należy. Można nawet na miejscu załatwić kredyt.
Co do elementów instalacji, to masz kilka tematów. Sprawdzą się te same podzespoły, co w K-serii. Trzeba tylko zadbać o odpowiednio wydajny reduktor.
Dzięki, ale to że jakieś tam BMW zrobili to mnie średnio przekonuje
Mam wrażenie, że jak się na LPG-forum wypowie słowo "Rover" to wszyscy nabierają wody w usta.
Pytanie pomocnicze: czy "wlew" gazu zmieści się obok wlewu benzyny?
_________________ Rover 420 Si Lux '96 bez gaziuuu
wcześniej PoldoRover 1.4 MPi "Adrenaline" 105,5 KM
Dzięki, bo gdzieś słyszałem sprzeczną informację. Dokładniej to słyszałem, że zmieści się tylko ta mniejsza wersja i trzeba jakąś przejściówkę ze sobą wozić i zakładać.
_________________ Rover 420 Si Lux '96 bez gaziuuu
wcześniej PoldoRover 1.4 MPi "Adrenaline" 105,5 KM
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Sie 2008 Posty: 35 Skąd: Płochocin/Wolica
Wysłany: Pią Maj 10, 2013 01:00 Dobr warsztat
Auto LPG T .Radzimski
Tadeusz Radzimski
3-go Maja 155
50-800 Pruszków (Przy wylocie na 2 )
Polecam , sprawdzony warsztat.
Ja osobiście zakładałem w Radonicach k/ Błonia ale o mało co nie skończyło się w sądzie.
Dopiero wiztya u Nich pomogła ,Auto jeżdzi na gazie od 5 lat i co ? i nic a wbrew
obiegowym opiniom jest Zenit /Valtek 1/i Alaska do silniczka 1.6 16v.
Wszystko chula jak należy.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum