Wysłany: Sro Maj 01, 2013 23:08 [MGF] Pedal hamulca nie odbija
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1999
Proszę o pomoc bo brak mi pomysłów
Jakis czas temu mialem problem z blokującym sie hamulcem recznym na tylnym lewym zacisku, mechanizm ledwo działał wiec "odciagnalem" go i nie uzywam recznego, nie chcialo mi sie z tym bawic.
Teraz problem polega na tym, że pedał hamulca po nieco mocniejszym hamowaniu (takim jak np. do zatrzymania sie na swiatlach) pedal zostaje, nie wraca na swoja pozycje i samochod "jedzie na hamulcu", swieca sie swiatla stopu.
Plyn hamulcowy jest, nie ma wyciekow, nic nie bylo w ukladzie robione od dawna, zadne klocki tarcze wiec wykluczam bledy przy naprawach.
Dajcie jakies wskazowki gdzie i czego szukac i czy jest jakis sposob zeby to "szybko" zrobic lub zdiagnozowac, bez rozbierania zaciskow itd.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 01, 2013 23:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Niestety ale prawdopodobnie to będzie coś w pompie. Może zardzewiał cylinderek w głębi, gdzie jest mało używany (dziwne, ale się zdarza), a może jakiś paproch tam siedzi. Nie wiem, czy opłaca się rozbierać, czy da się jakoś w miarę w rozsądnych pieniądzach kupić świeżą (według rimmerbros.co.uk pasuje albo z R200/25/MG ZR albo z pierwszych R800 w zależności od tego która tam siedzi.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Kolega ma rację, ja też stawiam na pompę. Ostatnio na warsztacie był jakiś ford czy coś. i po wciśnięciu hamulca odbijał,lecz po chwili sam wchodził w podłogę
I okazało się ze wysiadła pompa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum