Wysłany: Pon Maj 13, 2013 07:44 [R75] Opony letnie
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1999
Witam wszystkich
Pewnie się powtórze ale mam małe pytanie odnośnie opon letnich do rovera 75
tzn czy na felge aluminiową 16 cali można założyć rozmiar 205/55/16 lub 205/60/16 mam teraz zimówki o rozmiarze 195/55/16. jak sprawdzałem w specyfikacji Roverka to nie ma podanego takie wymiaru opony i dlatego chciałbym się dowiedzieć czy ktoś ma taki rozmiar i czy jest wszystko ok.
Zapytacie dlaczego chce takie opony więc odpowiadam rozmiar 205 jest tańszy od 195....
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 13, 2013 07:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
No własnie dlatego pytam czy ktoś ma takie oponki założone i jak to wygląda ja wypatzrzyłem na allegro takie http://allegro.pl/opony-l...3231068117.html kiedyś miałem kormorany i dobrze się spisywały więc dlaczego by teraz nie spróbować......
Tylko potrzebuje wiedzy żeby nie wtopić kasy bo czasami jak coś jest tanie to jest drogie....:/
jak ktoś ma info o takich oponkach to proszę o podzielenie się....
Z pewnością takie lepsze niż każde nalewki. Jednak do tak dużego i ciężkiego auta jak R 75 warto kupić jakieś lepsze opony, tym bardziej jeśli chcesz nim pojeździć dłużej to zakup lepszych opon zwróci się w postaci mniejszego spalania, większej żywotności, oraz komfortu jazdy.
Tej zimy zakupiłem od znajomego R75, w komplecie dostałem prawie nowe zimówki na felgach 15, oraz org. felgi 17 z letnimi oponami. Te letnie są już niestety do wymiany i chciałbym zakupić je już teraz aby cena była nieco niższa Znajomy na 17 ma obecnie 225/45/17, jednak z tego co czytałem profil taki jest zbyt niski - stąd pytanie do Was - jakie opony będą najlepsze dla R75 do felg w rozmiarze 17? Czy 225/25/17 to dobry wybór? Czy raczej brać coś innego?:)
Witam,
Czy na felge fabryczna MG ROVER oznaczona symbolami
7.5X17CH-50 przeznaczona na opone o rozmiarze 215/50 mozna zalozyc opone o rozmiarach 225/45 ktora wedlug instrukcji powinna byc na feldze 7.0J.
Co ciekawe ta opona ale o rozmiarze felgi 18 cali jest zalecana do felgi 7.5J.
Nie bardzo rozumiem tych zalecen,stad prosze o odpowiedz na pytanie zadane powyzej;
Pozdrawiam
Stanislaw
Opona z rantem zabezpieczajacym felge,producent Falken
Ja jeżdżę na oponach 215/55/17 i jest rewelacyjnie, komfort super i co dla mnie najważniejsze wypełnia nadkole bo mimo 17 na oponach 45 koło wygląda jakby za małe...a jak nadkole nie jest wypełnione to juś mi się nie podoba...już tak mam..
janio i automechanikdzieki za podanie stron wyjasniajacych moje watpliwosci.
R75 dzieki za polecenie sprzedawcy opon,ale ja mieszkam na stale we Francji i musze tutaj kupowac opony.
Wybralem letnie Falken ZE 912 o rozmiarze 215 lub 225 jeszcze nie zdecydowalem
maja bardzo dobra opinie od uzytkownikow,koszt opony tutaj to ok. 100 euro czyli nie tragicznie. Mam zamiar pojezdzic na nich rok czasu,a potem planuje sprzedac Roverka
Jezdze po dosc dobrych drogach,bardzo duzo autostradami,takze niski profil opony mi nie przeszkadza.
R75 byloby milo spotkac sie we Wroclawiu w lipcu jak bede na urlopie.
Dziekuje za wszystkie odpowiedzi.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum