Wysłany: Pon Maj 13, 2013 17:00 [honda civic ek4]wymiary piast MG Rover ZT, pomoc
Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: 2001
Witam wszystkich i liczę na pomoc .
na początek opiszę swoją sytuację otóż nie jestem posiadaczem rovera tylko hondy civic 6gen. W związku z zakupem felg na rozstaw 5x100 (seria w hondzie 4x100) stanąłem przed problemem doboru piast i łożysk. Po poszukiwaniach okazało się iż piasty z rovera MG Rover ZT, rok 01 > :: 5x100, o56,1, ET 45 posiadają bardzo podobne parametry. Czy ktoś z forumowiczów jest w stanie podać mi dokładne wymiary piasty? i łożysk koła przedniego i tylnego? lub chociaż średnic czopa piasty przedniej i tylnej?
bardzo proszę o pomoc i wyrozumiałość mam nadzieję że pomimo, iż nie posiadam rovera nie zostanę bezwzględnie przegoniony
za wszelką pomoc z góry dziękuje
Ostatnio zmieniony przez lukas4 Pon Maj 13, 2013 20:40, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 13, 2013 17:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
trochę pomoże najważniejsza jest średnica talerza (gdzie są wprasowane szpilki), wymiar czopa piasty przód na który jest naprasowane łożysko, albo chociaż link do takiego łożyska(wymiary sobie już znajdę jego wtedy) bo niestety ale nie ogarniam oznaczeń roverów
otwór łożyska w piaście tylnej ma d30 w hondzie gdzieś znalazłem info że w ZT jest 32 może ktoś to zweryfikować?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum