Wysłany: Wto Maj 14, 2013 11:02 [R220] po odpaleniu puszcza spaliny spod maski
Typ: SD Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
czy to normalne, że po odpaleniu auto puszcze bąka ze spalin, wydobywa się to gdzieś zza przedniego koła, może to uszczelka na kolektorze wydechowym? tylko uszczelka powodowała by głośniejszą pracę i dymienie non stop, a ja nie zauważyłem, żeby głośniej pracował czy dymił cały czas
SPAMU¦
Wysłany: Wto Maj 14, 2013 11:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A może to uszkodzona siatka połączenia elastycznego rury kolektora wylotowego z rura wydechową. Tak ja mam i tez spaliny dostają sie czasami do komory silnika.
o pękniętym kolektorze nie pomyślałem, na dniach podjadę na kanał i zobaczę dokładnie, były przypadki pękniętych kolektorów czy to tylko jedna z rzeczy do sprawdzenia?
edit:
siatka to raczej nie jest bo ona chyba znajduje się mniej więcej pod konsolą środkową, a dymi tuż przy kole, dlatego obstawiałem tą uszczelkę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum