Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1998
Czy do Rovera 416 mogę założyć felgi aluminiowe 7Jx15H2-25. Podejrzewam, że to 25 po myślniku to ET. Czy mogę bezproblemowo założyć takie felgi do swojego Roverka czy muszę zastosować jakieś specjalne dystanse, czy coś innego?
Pozostałe dane felgi:
2304
PCD 100/1
7Jx15H2-25
Wdzięczny byłbym o szybką odpowiedź. Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Czw Gru 29, 2011 01:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ET25 to trochę mało, koła będą wystawać poza obrys auta.
zdecydowanie za mało, w prawdzie ja mam R200 ale w R400 niezbyt więcej jest miejsca, u mnie przy ET 30 ale 5J i przy oponach 185/60 r14 nic nie obcierało ale już przy ET35 ale 6,5J i oponach 195/50 R15 już jest delikatny problem z tyłu i byłem zmuszony ranty klepać
Wysłany: Czw Gru 29, 2011 15:52
Jedną felgę zamontowałem na próbę żeby zobaczyć jak to wygląda i otóż co otrzymałem, koło wystaje poza samochód około 0.5 cm. jak by się dobrze nie przyglądać to się tego nie zauważy. Poza tym to koło przy skręcie w lewo albo w prawo nigdzie nie obciera. Między nadkolem a samą oponą jest sporo miejsca, ogólnie to kot by sie tam zmieścił na spokojnie. Chodzi mi o to czy taką felgę mogę zamontować bez dodatkowych dystansów lub innych przeróbek, krócej mówiąc: czy mogę założyć ją na koło. przykręcić srubami i jechać w drogę bez zmartwienia ze mi koło się odkręci, odpadnie albo co innego Wstawię póżniej zdjęcia poglądowe
jak koło wystaje poza nadkole to wygląda to bardzo mizernie.
dystanse jeszcze bardziej wypchną koło, więc to już by był strzał w stopę.
Jeśli otwór centrujący jest właściwy, to w zasadzie można przykręcać i jechać. Ale trzeba uważać, żeby przy większym obciążeniu lub większych dziurach nie pociąć sobie opony o rant nadkola
Witam
mam pytanie czy któreś z tych 3 kompletów felg będą mi pasowały do rovera 414 żeby nie zakładać żadnych dystansów i żeby nic nie ocierało
Proszę o szybką odpowiedź
witam ponownie
a gdzie na dolnym śląsku w pobliżu Legnicy mogę dostać takie pierścienie bo obszedłem wszystkie sklepy i nic nie ma
dzięki za pomoc
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum