Wysłany: Pon Maj 13, 2013 22:17 [r620]brak mocy powyzej 2tyś obrotów
Typ: TDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam. Mam problem ze swoim roverkiem sprawa ma sie mianowicie tak ... Autko gdy jest zimne ciagnie normalnie ma odejscie i jest pieknie a po przejechaniu jakiegos kawałka autko dochodzi do 2tys obrotow i slabnie zapala sie check. i nieraz gasnie slabnie nieda sie jechac wiecej niz90km/h zatrzymam sie na 10/15min i jest dobrze gdzy sie zagrzeje auto jak by nie mialo turbo 2.5max 3 tys obrotow,bialy dym pedal w podlodze i jak by odcinka auto slabnie obroty spadaja i zapala sie check gdy puszcze gaz check gasnie i niekiedy auto gasnie wgl podczas jazdy .
Prosze o pomoc z góry dziekuje
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 13, 2013 22:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jak Ci sie uda odczytać kody błędów, to będzie łatwiej zdiagnozować usterkę.
Standardowo proponuję posprawdzać rury od turbo i wiązkę przewodów idącą do pompy wtryskowej oraz cienki kabelek wychodzący od pierwszego po lewej wtryskiwacza (stojąc przodem do silnika). A co do białego dymu ... czy płyn chłodniczy nie ubywa
Narazie tyle ... odczytaj błędy i napisz co wyszło ... wtedy będziemy dalej myśleć.
Wysłany: Wto Maj 14, 2013 11:09 [r620]brak mocy powyzej 2tyś obrotów
Co do plynu znalazlem ustreke waż byl nie szczelny pekniety i przy wyzszych obrotach uciekał płyn chlodniczy w oleju ani grama płynu a co do błedu zaraz bede sprawdzał
Siemka mam ten sam problem tylko mi to tego wszystkiego obroty sie zawieszaja patrzalem wszystko i nic nie widze aby cieklo...mam jeden minus nie mam chyba lampki od checka...
Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Mar 2010 Posty: 149 Skąd: Lipno
Wysłany: Sro Maj 15, 2013 04:28
Witam
Kontroliki silnika czyli tzw. "czeka" nie można tak usunąc co najwyżej odłączyc ją z jakiś powodów. Jest ona umiejscowiona w desce obok zegarów, pod światło powinno byc ją widac
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum