Wysłany: Czw Maj 23, 2013 18:57 [Rover 25] Poroblem z silnikiem
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2001
Witam, ostatnio zmienialem swiece w swoim roverku, gosc sprzedal mi swiece Denso ale jak sie okazalo zupelnie nie do tego modelu (wyszlo to przypadkiem) jak je zalozylem auto szarpalo, nie mialo mocy i swiecila sie kontloka check engine. Dodam ze auto ma LPG sekewncje stag 300. Jak doszedlem do tego swiece sa nie od tego modelu wymienilem je na swiece boscha ok 8zł sztuka juz tym razem od tego modelu. Objawy ustapily ale nie do konca, co jakis czas jak chce ruszyc zbyt wysokiego biegu troszke szarpie i potem idzie juz normalnie (na wyższych obrotach). To nie pojawia sie za kazdym razem. Na benzynie nie zauwazylem tego, auto rusza plynnie. Moje pytanie jest nastepujace, wymienic swiece na NLP 100290 takie jak fabryka dała czy moze podejchac do gazownika i w tym temacie poszperac? swiece platynowe sa dosc drogie dlatego rozwazam to
To szarpanie jest troszke denerwujące.
Bardzo prosze o pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 23, 2013 18:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Zmieniłeś świece i mają teraz inną przerwę. Instalacja LPG może teraz wymagać regulacji.
Masz STAG 300. Ja też. Posiadam interfejs lpg i oprogramowanie do tego typu instalacji. Jeśli masz blisko to podjedź. U gazownika pewnie minimum 50 zł. zapłacisz.
[ Dodano: Czw Maj 23, 2013 20:31 ]
Acha i dodam że szarpanie występuje też przy zużytej listwie wtryskowej gazu.
_________________ Niewiedza kosztuje.
Autor zastrzega sobie prawo do zmiany zdania bez podania przyczyny.
Jestem z Krakowa, po rejestracji widze ze jestes z dosc daleka ode mnie
Podjade w sobote do gazownika niech kombinuje, ale bardzo dziekuje za odpowiedz
Serio? Zaskoczyłeś mnie tym. W sumie nigdy nie oglądałem Rovera benzyniaka, ale myślałem, że będzie to tak jak w reszcie aut Ale w R200 chyba jeszcze to jest? oO
_________________ A driver don't pick the car. The car'll pick the driver.
It's a mystical bond between man and machine...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum