Wysłany: Sro Maj 22, 2013 18:20 [r45] Dobór głośników do wzmacniacza.
Witam
Od razu wspomnę iż jestem początkującym forumowiczem, jestem szczęśliwym posiadaczem Rovera 45 Sedan, aktualnie w samochodzie mam zainstalowane radio Pioneer deh-3700MP oraz fabryczne głośniki, dostałem od znajomego wzmacniacz BLAUPUNKT GTA 475 (4-kanałowy) i chciałbym się poradzić czy zamontowanie owego wzmacniacza polepszy jakość odtwarzanej muzyki czy potrzeba będzie wymienić również głośniki?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 22, 2013 18:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Miałem ten wzmak u siebie podłaczony pod zestaw Diory GDS-1602 robiło wrazenie. Proponuje wymienic głosniki, fabryczne spalisz pod tym wzmakiem. Z tego co pamietam na jeden kanał przypada 75W RMS
Podłączyłem, niestety tylne głośniki w pułce chyba nie wytrzymały mocy i teraz strasznie trzeszczą. Stąd pytanie czy wymieniać głośniki w pułce czy lepszym rozwiazaniem byłoby zamontowanie subwoofera tak aby dodać trochę niższych tonów?
Na przód daj przyzwoity zestaw odseparowany, a na tył subwoofer i będziesz miał zupełnie wystarczające nagłośnienie. Głośniki z tyłu wyrzuć całkiem.
Przy 75W na kanał będziesz potrzebował "nieco" lepszych głośników od tych co fabryka dała
Musisz się liczyć z wydatkiem przynajmniej kilkuset zł na zestaw do drzwi + woofer.
Pomógł: 9 razy Dołączył: 30 Kwi 2013 Posty: 311 Skąd: Kraków
Wysłany: Pon Cze 17, 2013 10:09
Kolego ja u siebie w 620sdi mam głośniki morel maximo 16' w tyle 13' w przodzie podpięte pod samo radio pioneer deh-2120ub i to normalnie tak wymiata że nie raz się znajomi pytali gdzie tuba albo wzmak w samochodzie. Ładny czysty dźwięk i konkretny basik.Nie szkoda ci bagażnika na woofer?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum