Typ: TD Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam,
Jestem zmuszony wymienić oringi w przewodach klimy przy przegrodzie. Wydmuchało mi tam odczynnik.
Problem polega na zdjęciu przewodów. Odkręcam nakrętkę i jest tam mały i większy przewód klimy w kształcie podkowy. Pośrodku jest śruba M6 trzymająca i po zdjęciu nakrętki, wielokrotnym psikaniu odrdzerwiaczem nie mogę zdjąć tych przewodów. Widać delikatną korozję metalu.
Proszę o wskazówki jak to rozłączyć.
Próbowałem punktakiem uderzać w śrubę, od boku choć bardzo kiepskie (duży kąt) podejście dłutem podważyć. Bezskutecznie
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 29, 2013 16:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tam jest aluminium i jak się utleni to masakra z tym jest, przechodziłem temat.
Ja to opalarką ruszyłem, ale wiadomo wtedy oringi do kosza.
WD40 lałem a potem opalarka, nagle strzeliło i samo zlazło.
Dzięki SyntaX! Zrobiłem tak jak mówisz u mnie nie strzeliło, bo wcześniej odsysałem odczynnik. Jednak teraz można było podważyć śrubokrętem i wyjąć przewody. Bardzo mi pomogłeś podsuwając genialny pomysł z opalarką:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum