Wysłany: Nie Kwi 21, 2013 18:22 [R216] Cofnięte koło
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Witam. Byłem ostatnio na zbieżności i dowiedziałem się że mam cofnięte lewe koło. Auto mam kilka miesięcy więc pewnie poprzedni właściciel miał jakąś przygodę. Pan ze stacji diagnostycznej powiedział mi że na 99% będzie do wymiany amortyzator albo zwrotnica. I tu moje pytanie czy jest jakaś opcja żeby dowiedzieć się co to jest czy trzeba po prostu wymieniać po kolei wszystko. Na oko wszystko jest proste. Będę wdzięczny za jakieś rady.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Kwi 21, 2013 18:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
W R200/25 masz belkę pod zderzakiem połączoną z wahaczami dwoma prowadnicami. te prowadnice są zakrecane w belce. Najpierw przeglądnij tam. Bo wystarczy ze śruba w belce na jednej prowadnicy będzie popuszczona i będziesz miał cofnięte koło. Prowadnica może byc ugięta i też będzie taki problem.
mam cofnięte lewe koło ok. 1cm czy wymiana gum w belce pomoże ?
drążek reakcyjny pewnie jest prosty, wahacz był wymieniany, widać po łączniku stabilizatora jak wahacz jest ciągnięty do tyłu
Ostatnio zmieniony przez Harry Sro Maj 29, 2013 23:15, w całości zmieniany 1 raz
Wybite gumy na drążku reakcyjnym (te w belce) Te bliżej koła powinny być oryginalne (a może ktoś poda grubość oryginału? ) Jeżeli będą za grube lub za cieńkie to zmienią geometrię. Ale najważniejsze aby były jednakowe.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum