Wysłany: Czw Maj 30, 2013 19:43 [Rover 400] prośba o pomoc silniczek wycieraczek przód
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
Witam mój obecny silniczek działa głośno jak młynek do kawy dzisiaj do niego dotarliśmy z kolegą i doszedłem do wniosku, że pora na wymianę. Patrzę teraz na allegro i chciałbym kupić sam używany silniczek bo mechanizm mam sprawny. Czy ktoś może coś doradzić chcę uniknąć sytuacji, że kupię silniczek od anglika, albo nie taki sam. Czy rocznik ma znaczenie? bo ja mam Rovera 1,6 z 99 r na allegro np widzę np z 95 roku. Druga sprawa to czy mogę też szukać silniczka o hondy civic? czy one są takie same?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 30, 2013 19:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Co do kupna anglika to niestety trzeba dopytać się sprzedającego, nie każdy uprzedza, jaka wersja. Co do rocznika, jak kupisz silniczek od 95r. wzwyż to nie powinno być problemu, obojętnie do jakiej wersji silnikowej, ważne, żebyś sprawdził u siebie wtyczkę ile ma pinów, zdarzały się wersje z wtyczką w kształcie trapezu i prostokątne. Jak silniczek buczy to poszło łożysko i prawdopodobnie wyrobiła się obudowa.
Z tego co przerabiałem na forum to loteria, ja u siebie miałem prostokątną, a zdarzały się trapezowe, lepiej sprawdzić. Ja do siebie kupowałem odR414 ,99r o ile pamiętam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum