Wysłany: Nie Maj 13, 2012 10:59 [Rover400] Wymiana uszczelki pokrywy
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
Witam, przeszukałem forum i nie znalazłem tematu dotyczącego mojego problemu więc piszę.
Przymierzam się do wymiany uszczelki spod pokrywy zaworów. Kupiłem uszczelkę. Fakt faktem by nie mieć wątpliwości przy wymianie, piszę do Was by dowiedzieć się o różnych " haczykach " i uwagach na jakie muszę zwrócić uwagę przy wymianie(jeżeli takie są). Szukałem jakiegoś manuala ale nic nie znalazłem. Wole być pewny przy pracy, także bardzo proszę o szybką odpowiedź. Pozdrawiam.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 13, 2012 10:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Żadnych haczyków niema. Odkręcasz swoją pokrywę, wsadzasz nowa uszczelkę wszystko skręcasz i tyle. Tylko zachowaj kolejność dokręcania i odkręcania śrub.
Żadnych haczyków niema. Odkręcasz swoją pokrywę, wsadzasz nowa uszczelkę wszystko skręcasz i tyle. Tylko zachowaj kolejność dokręcania i odkręcania śrub.
Obrazek
Czy zaznaczone cyfry stanowią zarówno kolejność odkręcania, jak i dokręcania śrub ? Zawsze od 1 do końca ?
Podłącze się pod temat aby nie tworzyć nowego. W najbliższym czasie czeka mnie pewnie wymiana uszczelki a że wszystko lubię robić sam potrzebuje waszej porady. Jakiego uszczelniacza sylikonowego najlepiej użyć?
Czy coś takiego się nadaje:
http://allegro.pl/permate...3236197987.html
A i jeszcze jedno pytanie jak się upewnić że uszczelka cieknie ? Może to proste pytanie ale na samochodach i ich mechanice poznaje się dopiero od niedawna bo moja R400 ciągle ma z czymś problem.
Cała sprawa ujawniła się kiedy sprawdzałem czy na świecach jest iskra i odkryłem że dolna cześć świecy jest w oleju i wydało mi się to podejrzanej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum