Wysłany: Wto Cze 04, 2013 17:37 [MG ZR 160] Nie załącza się A/C
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2002
Witam, mam problem taki, że nie załącza się A/C.
Samochód to MG ZR 160.
Naciskając przycisk A/C zapala się dioda ale brak reakcji na obrotomierzu a tym bardziej brak zmiany temp. w nawiewach.
Od czego zacząć poszukiwania usterki ?
Bezpieczniki sprawdziłem znaczy się pod maską doszukałem się w skrzynce z bezpiecznikami jeden odpowiedzialny zdaje się za A/C oznaczony jest na schemacie jako platek śniegu to pewno musi być od A/C.
Czy braki w układzie cieczy spowodowały by brak reakcji na odpalenie A/C ? czy obroty i tak powinny podskoczyć a wiatrak zacząć chłodzić...
Proszę o porady od czego zacząć poszukiwania usterki...[/i]
Ostatnio zmieniony przez zabijaka Wto Cze 04, 2013 18:14, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 04, 2013 17:37 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Spoko a gdyby go nie było to klima nie ruszy ? tj chociaż obroty się zmienią ?
edit: właściwie to jak mam sprawdzić czy mam czynnik w układzie ? dla poniektórych pewno banalne pytanie no ale nie miałem osobiście jeszcze styczności z A/C
Trzeba odwiedzić serwis/zakład klimatyzacji. Ja za samo sprawdzenie nic nie płaciłem, porzadny serwis bierze tylko pieniądze za wykonaną usługę, czyli nabicie
Dzisiaj odkręciłem czarną zaślepkę z miejsca gdzie się dobija klimę i nacisnąłem delikatnie tą kuleczkę w środku, uszło troszkę ciśnienia ale to naprawdę troszkę i od tej pory jak naciskam ją to zero reakcji, czyli rozumiem że brak czynnika w układzie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum