Wysłany: Pon Cze 03, 2013 17:24 [Rover 400 SDi] Mam problem z odpalaniem
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam drodzy forumowicze:)
Mam problem z odpalaniem, a mianowicie kiedy mój rover postoi jakiś czas to ciężko pali (kręcenie z 5 s) po czym odpala, ale lekko zakopci. Później odpala praktycznie od strzała do następnego postoju. Zamontowałem zaworek zwrotny więc paliwo raczej się nie cofa. Raz odpala dobrze, raz trzeba kręcić rozrusznikiem dłużej.
Jeśli możecie to powiedzcie mi co to może być. Ja podejrzewam jeszcze świece, ale nie wiem czy to dobry trop.
Z góry dziękuję za odp.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Cze 03, 2013 17:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
a to ja dorzucę pytanie... czy podobne odpalanie dieselka może być jeszcze objawem zbliżającej się regeneracji wtrysków? (przy dodatkowo trochę zwiększonym apetycie na ON i jeszcze lekkim kopceniu po wdepnięciu)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum