Wysłany: Sob Cze 08, 2013 11:10 Praca sezonowa za granicą
Witajcie. Ze znajomym poszukujemy pracy sezonowej za granicą. Zbiory, praca na magazynie itp. W interbercie ciężko jest znaleźć cokolwiek. Może Wy macie jakiegoś znajomego, który organizuje takie wyjazdy? Albo sami gdzieś kiedyś byliście i macie kontakt. Bardzo będę wdzięczny za pomoc
SPAMU¦
Wysłany: Sob Cze 08, 2013 11:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
W moich okolicach na polderach zalewowych rolnicy poszukuja ludzi do prac przy sadzeniu i zbiorze salaty,praca ciezka przy zbiorach i chyba trwa sadzenie gdzies od kwietnia do maja a potem zbieranie gdzies do pazdziernika.
Z tego co sie orientuje to pracownik musi dostac stawke tak jak Francuz czyli 9,43 euro na godzine brutto.Pracuje tu kilkunastu Polakow,nie znam zadnego nie maja dobrej opinii wsrod mieszkancow,jest to mala miejscowosc i prawie wszyscy sie znaja,jako pracownicy sa okej ale potem to juz tylko pijanstwo i rozruby,niszczenie miejsc zakwaterowania,takie maja opinie.
Sam nie przyznaje sie do tego ze znam jezyk polski kiedy spotykam rodakow na zakupach w Lidlu,ich slownictwo to zenada,wierzcie mi czasami wstyd sie przyznac ze jest sie Polakiem.
Takie apele o prace i szukanie jej w maju czy czerwcu to troche spoznione,szukac pracy sezonowej w rolnictwie np we Francji trzeba juz w lutym i na poczatku marca,potem to juz tylko przypadek ze sie ja znajdzie.
To takie male informacje dla poszukujacych.
Stanislaw, niestety ale musze przyznać rację koledze. 2 razy bylem w Holandii na pieczarkach na okres wakacyjny i o ile praca była spoko to towarzystwo niekoniecznie( były też w porzadku osoby.. ale ich było znacznie mniej).Co do załatwiania to ja załatwiałem w maju i udało się pojechac
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum