Wysłany: Sob Cze 15, 2013 10:17 [R75] Alarm wyje po zmnięciu dzwi.
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2002
Witam
Mam problem z alarmem po zamknięciu auta kluczykiem i tak samo z pilota wyje alarm.natomiast gdy zostawię jedno drzwi otwarte i zamkne auto to niewyje ?/
dziwna sytuacja miał ktoś taki problem stało się to nagle..
_________________ --------------------------------------------------------------------
Jest MG TF Xpover gray - srebrna strzała
Jest i Rover75 -złota strzała
SPAMU¦
Wysłany: Sob Cze 15, 2013 10:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Sob Cze 15, 2013 11:10
Myłeś auto, albo mocno padało?
Jeśli tak to możliwe, że będziesz miał to co ja...wilgoć dostała się do siłownika lewych drzwi kierowcy, i jakieś zwarcie się robiło, że po zamknięci blokowały się drzwi i otwierały.
po załączeniu silnika co jakiś czas miga kontrolka o otwarciu prawych drzwi przednich i tylnych czy to ma jakiś związek??
_________________ --------------------------------------------------------------------
Tak gdybym wiedział że pytanie jest odpowiedzią to się zgodzę
co jakiś czas miga ci kontrolka od otwartych drzwi. Dlatego zamykasz samochódi pech chce ze wwówczas do alarmu dociera taka informacja i alarm się włącza
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Zostawiłem otwarte dzwi na słońcu przez cały dzień w taki upał i na razie to znikło mam nadzieje że na zawsze narazie jest OK.
U mnie tez od wczoraj pojawił sie problem z alarmem - gdy zamykam pilotem auto to słychać 1 pikniecie z syreny, tak jak by któreś drzwi lub klapa nie była zamknięta. Ale na komputerku pokazuje po przekręceniu klucza ze wszystko jest domknięte. Poza niedomkniętymi drzwiami czy klapami co jeszcze możne powodować 1 pikniecie syreny przy zamykaniu auta?
czujnik otwarcia maski na pasie przednim. Ale powinno sygnalizować to na zegarach. Jeśli po zamknięciu z pilota syrena zatrąbi a światło w kabinie zgaśnie to na pewno ten czujnik.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum