Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
:cry: witam moj roverek sdi jak zaczynam jazde do ok 2 tys /obr jedzie normalnie a jak wciskam pedal gazu to nic nie jedzie dalej odpuszczam pedal gazu i jest normalne w pelnym zakresie obrotów i tak co jakis czas takie jakby dlawienie wymienilem filterek paliwa i dalej nie wiem co by popatrzec ewenualnie zrobic
Ostatnio zmieniony przez puhacz Nie Cze 16, 2013 20:19, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Cze 16, 2013 10:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 9 razy Dołączył: 30 Kwi 2013 Posty: 311 Skąd: Kraków
Wysłany: Nie Cze 16, 2013 18:58
Albo najlepiej się pod kompa podepnij i będziesz wiedział co się dzieje. W trub awaryjny ci się przełącza więc masz coś z elektryką.Odepnij aku na 15 min i odpal auto niech pochodzi drugie 15 po zapięciu i przejedź się.
_________________ Z roverów się śmieją ale nie muszę przynajmniej pedałować.
Pomógł: 9 razy Dołączył: 30 Kwi 2013 Posty: 311 Skąd: Kraków
Wysłany: Nie Cze 16, 2013 19:26
Wiesz co u mnie jak mu depnąłem raz tak konkretnie do odcinki(wiem głupota ale jak baba mnie wkurzyła musiałem się wyżyć) to mi zaczął jak traktor dosłownie pracować i też jechał do 2tys i koniec a nie wywaliło nic na budziku.Reset przez aku pomógł.
_________________ Z roverów się śmieją ale nie muszę przynajmniej pedałować.
Uwaga! Ten temat zostanie usunięty jeśli autor nie poprawi jego nazwy.
Na tym forum obowiązują ściśle określone zasady nazewnictwa tematów.
Proszę niezwłocznie zapoznać się z tym tematem
Aby zmienić nazwę tematu, autor musi w pierwszym poście użyć funkcji
Wiesz co u mnie jak mu depnąłem raz tak konkretnie do odcinki(wiem głupota ale jak baba mnie wkurzyła musiałem się wyżyć) to mi zaczął jak traktor dosłownie pracować i też jechał do 2tys i koniec a nie wywaliło nic na budziku.Reset przez aku pomógł.
A powiem Ci, że ciekawe to jest. Mi nie raz zdarzyły się odcinki, jak ostro deptałem po 3k obrotów. Wystarczy na ułamek sekundy zdjąć nogę z gazu i jeszcze raz depnąć. Przez bardzo długi czas odcinki mi się po czymś takim nie zdarzały. Nigdy nie miałem problemów z tym aby po odcięciu coś się psuło.
Może rzeczywiście wystarczy odpięcie aku na jakiś czas. Oby to pomogło
_________________ A driver don't pick the car. The car'll pick the driver.
It's a mystical bond between man and machine...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum