Jak byś wyjął teraz odmę, wszystko by wyglądało tak samo jak przed wymianą. Wzrokowa ocena niewiele daje
Według wielu źródeł, wymóg wymiany kompletnej odmy wynika z mozliwości uszkodzenia się zaworka grzybkowgo, który widać po zdjeciu całego zestawu (czerwona uszczelka)
pozwolę się dołączyć do tematu:
Dzisiaj wyjąłem filtr odmy, był mocno zalepiony mazią olejową, tę czerwoną membranę wyjąłem i delikatnie wyczyściłem, obudowę przemyłem benzyną i osuszyłem, z "koszyczka" usunąłem owijkę (jakiś "sznurek" i warstwa gąbczasta).
Wyszedłem z założenia , że skoro nowe wkłady są plastikowe i właściwie bezobsługowe to pozostawię sam koszyczek plastikowy ze starego filtra a ponieważ membrana jest w dobrym stanie również ją zostawię.
Poskładałem wszystko do kupy i za kilka dni sprawdzę jak wygląda EGR, który kilka dni temu wyczyściłem.
Jeśli ktoś już tak robił proszę o uwagi do mojego pomysłu
A tak na marginesie to skoro chodzi o tę czerwoną membranę to powinna być ta część doetępna jako samodzielna, prawda?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum