Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1999
Mam problem z wentylatorem chłodnicy. Nie włącza się przy nagrzanym silniku (ostatnio zagotowałem się w korku).
Czujnik temp. wymieniony na nowy - bez skutku
Przeglądając schemat serwisowy i mierząc napięcia/masy całego układu natrafiłem na DIODE PACK który powinien znajdować się pod schowkiem od pasażera:
Dioda powinna łączyć kable szaro-niebieski i niebiesko-czarny. Natomiast u mnie tego brakuje.
Czy ktoś może u siebie sprawdzić jak to wygląda i jeśli macie ten cały DIODE PACK to jaka jest tam dioda włożona. Na necie znalazłem coś co by mogło pasować natomiast brakuje parametrów.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Cze 17, 2013 21:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dzięki za poradę ale to nie to. Przekaźniki odpowiedzialne za włączenie wentylatora są sterowane masą z komputera, a ta ma najzwyczajniej w świecie przerwę.
Więc wentylator nigdy się nie włączy
Stąd moja prośba aby ktoś u siebie sprawdził jakie parametry ma ten cały DIODE PACK
Nie rozumiem.. Ktoś Ci to ukradł? Zgubiłeś? Jeśli uważasz że to stanowi problem, to zmostkuj te dwa przewody diodą półprzewodnikową, jeśli wentylator nie odpali po odłączeniu wtyczki od czujnika przy odpalonym silniku, to nie tu problem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum