Wysłany: Czw Cze 20, 2013 09:18 [Rover25] Wymiana kierownicy z R200 do R25. O czym pamietac?
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2000
Witam wszystkich. Kupilem do swojego Roverka 25 kierownice z Roverka 200 i mam pytanie jak wymienic i czy przyciski klaksonu beda dzialac bez problemu. Osoba ktora mi sprzedawala kierownice napisala mi ze musze przelozyc instalacje przyciskow ze swojej kierownicy do tej z R200 zeby klakson dzialal. Czy to prawda i jak to zrobic;)? Pomocy:)
_________________ Damian G.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Cze 20, 2013 09:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Na sam początek wymiany kiery musisz odłączyć aku. Potem odkręcasz z tyłu dwie śrubki od poduchy. Wyciągasz poduchę i odkręcasz samą kierię. Tylko trzeba się dobrze zaprzeć.
gorski32 napisał/a:
Osoba ktora mi sprzedawala kierownice napisala mi ze musze przelozyc instalacje przyciskow ze swojej kierownicy do tej z R200 zeby klakson dzialal.
Oryginalna instalacja z r200 w r25 by działała, ale w tej kierze jest instalacja z MG TF. Same przełożenie instalki to sprawa banalna. Wydłubujesz przyciski. podmieniasz kabelki i tyle.
Nie trzeba nic ciąć ani lutować. Po prostu zmienisz instalacje. Różnica jest w poprowadzeniu masy. Możesz spracować instalke od TF przerobić, żeby brała z innego miejsca masę.
Chyba jestem zbyt nie ogarniety z tym:( i przydala by sie konkretna lopatologiczna instrukcja wymiany tej instalacji i jak by ktos byl tak mily to poprosze. Dobrze ze Teść zna sie na elektryce to pomoze troche ale wole sam to zrobic.;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum