Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Sro Mar 19, 2008 21:30
Sanki / trawersa są mocowane w sześciu miejscach do nadwozia wszystkie tuleje są te same ale najlepiej zrób zdjęcie o które tuleje chodzi ponieważ jest jeszcze do trawersy / sanek mocowany łącznik / łapa silnika taka aluminiowa i właśnie z tego Twojego opisu można różnie wnioskować
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
Właśnie potrzebuję wymienić dwie takie tuleje (może nawet więcej). Gdzie można je nabyć? Najlepiej gdzieś w internecie bo nie mam czasu gonić lub wydzwaniać po sklepach.
Miałem rozwalone większość tych gumowych tulei w sankach.
Nie miałem czasu, żeby je ściągać z Anglii, dlatego kupiłem od ADI Auto Części sanki z Rovera 75 poliftowego. Sanie i tuleje były w stanie prawie idealnym. Po zamontowaniu auto stało się sztywniejsze i lepiej się prowadzi - nie pływa.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Właśnie z tym ściąganiem z Anglii to trochę problem transportowy jest bo dla przykładu na rimmerbros jedna taka tuleja kosztuje 60 eurocent a najtańsze koszty przesyłki w granicach 20 euro. Reasumując 6 sztuk czyli komplet wyniesie 3,60 euro czyli grosze a koszt przesyłki niewspółmierny stąd moje pytanie czy w Polsce są te tuleje dostępne w rozsądnej cenie.
Nie wiem czy w ten sposób wiele się zyska, to zależy ilu chętnych by było, jeśli tylko my dwaj to dużo, jeśli byłoby więcej osób chętnych to zysk na przesyłce mniejszy. W każdym razie jeśli masz kogoś w UK to jaj jestem chętny. Sprawdziłem dokładnie i tak to wygląda:
Po pierwsze na rimmerbros cena tulei do diesla jest sporo wyższa (nie wiem czemu, czyżby były twardsze i solidniejsze, pewnie tak) i wynosi 8,25 euro brutto za sztukę, podczas gdy do benzyny 0,69 euro brutto. Trzeba by sprawdzić wymiar, może mógłbyś kupić te benzynowe i się nie przejmować. Koszt wysyłki do UK w zależności od ilości sztuk waha się w granicach od ok. 11 euro za 12 sztuk do ok. 15 euro za 30 sztuk. Dalej nie sprawdzałem bo nie podejrzewam, żeby było więcej niż 5 chętnych. Koszt wysyłki do Polski bez względu na ilość wynosi 32 euro. jedynie dla 6 sztuk czyli 1 osoby koszt wysyłki do Polski może być trochę mniejszy (Royal Mail) i wynosi 25 euro (21 netto). Są jeszcze dwie możliwości do UK za free ale nie znam angielskiego i nie wiem o co chodzi a mianowicie: Counter Pick-up (from Lincoln UK, specify date) oraz Take to Show (specify show, refer to events list). Jedno to zapewne odbiór osobisty ale drugie nie wiem co.
Pozdrawiam
[ Dodano: Pią Cze 21, 2013 09:15 ]
Aha już chyba wiem o co chodzi z tą ceną. Te do diesla to są oryginały MG Rover a te po 0,69 euro ta jakieś zamienniki. Pytanie czy warto je zatem kupować?
[ Dodano: Pią Cze 21, 2013 09:22 ]
Nie jednak te do benzyny to też oryginały. Już nic nie rozumiem.
zetkaii, mam znajomego w Anglii. Wraca 1 lipca do polski. Tylko że ja dopiero w Polsce będę w pierwszym tygodniu sierpnia wiec jeżeli możesz tyle czekać to możemy coś pomyśleć. Tylko musisz wiedzieć jak najszybciej, ponieważ do wieczora będzie ze mną kontakt, później ciężko (dzisiaj wyjeżdżam )
mój numer znajdziesz w stopce, jak coś dzwoń ale forum tez sprawdzam lecz wolałbym abyś zadzwonił
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
rafalmis1, jak się zdecyduję/ zdecydujemy to zadzwonię po południu, zastanawiam się jeszcze czy do 1 lipca przesyłka dotrze do Twojego znajomego na wyspach
zastanawiam się jeszcze czy do 1 lipca przesyłka dotrze do Twojego znajomego na wyspach
to jest ważne bo żeby nie okazało się ze kupisz a on nie zdąży odebrać
ważne jest to aby zamówić i zapłacić. tylko czy te tuleje są małe aby do tory zmieścił
dodatkowo mój brat może odebrać od znajomego i będzie do odebrania po 20 lipca w Sosnowcu
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
tuleje są małe więc do torby mógłby ze 100 takich wrzucić ale myślę, ze to się może nie udać, gdyż jak kupię nawet zaraz i zapłacę kartą kredytową to pewnie sklep będzie czekał aż środki znajdą się u nich na koncie, potem 3 dni wysyłki więc albo na styk albo d..pa zbita, chyba nie ma co ryzykować
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum