Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam
Chciałem sobie zamontować (tuning za 7 zł) i po odkręceniu górnego węża IC moim oczom ukazała się pompa VP30. wszędzie gdzie piszą o tym modelu to powinien mieć 105 KM czyli SDi .Jak te silniki rozpoznać? .Czy możliwe jest aby w tym aucie siedziało iDT? Auto jest na pewno seryjne nikt przy nim nie grzebał w sensie silnikowym.A może honda na koniec produkcji wsadziła tam iDT? Autko z lipca 2000 więc sama koncówka modelu.Co można z nim zrobić? jak dodać mu mocy?Juz mam egr off , turbo troszke podkręcone na cięgnie ,kat off i przelotowy wydech.
ps nie wiem czy ma to znaczenie ale wszystkie mają czarny korek od wlewu oleju a mój ma żółty ,aaaa jeszcze jak go rejestrowałem to we włoskim dowodzie było wpisane 101 KM trochę mnie to zdziwiło, ale byłem pewien że to 105.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Cze 24, 2013 07:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Może zdjęcia pomogą bo sam juz nie wiem co tam siedzi, pompa vp30 a reszta ?
Rzecz się rozchodzi o to co moge z tym silnikiem zrobić aby wyciągnąć z niego coś więcej. 7 zł odpada więc może chipsy do kompa , ale czy da rade to juz sam się pogubiłem
frezer20, Niestety trzeba je wyciągnąć Przynajmniej jeden Ale wydaje mi sie ze będą od IDT wtryski jak już całość jest zachowana. A ty go takiego kupiłeś od kogoś czy może 1. właścicielem jesteś
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Kupiłem go we Włoszech z salonu hondy jako używany. Jak już pisałem wcześniej data produkcji to lipiec 2000 więc rover pewnie już SDi nie dostarczał i podesłał iDT. W papierach było że 101 KM , myślałem że się ktoś pomylił , a tu jednak nie
Byl bym tylko ciekaw czy faktycznie tam są wtryski od IDT czy może z SDI
Jeśli byłyby wtryski od sdi to nie miałby 101KM w fabryce, z resztą po co mieliby to robić.
To jest IDT w najczystszej postaci, nie ma tu czego szukać i pisać głupot.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum