Wysłany: Sob Lip 06, 2013 20:23 [R200] zasilanie alarmu
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
Witam.
Moja sytuacja wygląda tak:
Od jakiegoś czasu po wyłączeniu silnika i wyjęciu kluczka ze stacyjki, pod maską słychać cichy ale wyraźny dźwięk piiiiiiiiiii (ciągły bez żadnych przerw). Po dwóch dniach stania auto nie chce odpalić, akumulator się rozładował. Podejrzewam, że może to być związane z alarmem, gdyż uruchomienie alarmu i odłączenie akumulatora powoduje wyłączenie syreny alarmu (nie powinno tak być prawda?).
Ładowanie akumulatora jest ok. Na noc zdejmuję klemy i nie mam problemu z odpalaniem auta. Po odłączeniu akumulatora dźwięk (piiiiiiiiiii) milnkie. Czy może to być spowodowane tym, że alarm jest zasilany z akumulatora (co powoduje rozładowanie), powinien chyba z własnej baterii? Jeśli tak, gdzie jest ta bateria i czy wymiana rozwiąże problem?
Z góry dziękuję z każdą radę i spostrzeżenie.
Pozdrawiam, Maciek
Ostatnio zmieniony przez maciekk Sob Lip 06, 2013 22:34, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lip 06, 2013 20:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Sob Lip 06, 2013 21:14 Re: [R200] zasilanie alarmu
maciekk napisał/a:
Czy może to być spowodowane tym, że alarm jest zasilany z akumulatora (co powoduje rozłądowanie), powinien chyba z właśnej baterii? Jeśli tak, gdzie jest ta bateria
Alarm zasilany jest z akumulatora i tak powinno być, na pewno nie powinno powodować to rozładowania akumulatora. Musisz mieć jakiegoś złodzieja prądu.
_________________ Niewiedza kosztuje.
Autor zastrzega sobie prawo do zmiany zdania bez podania przyczyny.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 23 Mar 2013 Posty: 20 Skąd: Polska
Wysłany: Wto Lip 09, 2013 15:01
To jest dźwięk w okolicy przepustnicy. Być może silniczek krokowy. Piszczy jak telewizor tyle że bardziej słyszalnie. Po kilku minutach ustaje. Ja też mam taki w R25. Ale nie wiąże się to z rozładowaniem akumulatora. Ja szukał bym przyczyny np w radioodbiorniku albo w wiązce tylnej klapy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum