Wysłany: Nie Lip 14, 2013 20:27 [R45] Panel sterowania lusterkami nie działa w 2 strony
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: 2000
Witam, od zakupu zmagam się z małym problemem, a mianowicie nie działa mi sterowanie lusterkami w moim R45 w lewą stronę oraz w górę po obu stronach. W prawą stronę i w dół po obu stronach działa ok.
Mam zatem pytanie. Czy to wina panelu sterowania, czy problem może leżeć gdzie indziej? Dziś wyjąłem przycisk sterujący, przetarłem, psiknąłem WD40 i nadal nic - objawy jak przed zabiegiem.
Ktoś miał podobny przypadek - proszę o ewentualne sugestie - ja sądzę że wymiana panelu sterowania pomoże bo skoro po obu stronach są takie same objawy, to wychodziłoby, że to tam leży problem.
Inne pytanie - mam symbol podgrzewania lusterek na samych lusterkach, czy one są podpięte pod ten sam przycisk co załącza podgrzewanie tylnej szyby?
_________________ pozdrawiam ze swojego R45
van-reiv
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lip 14, 2013 20:27 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Co do lusterek - usterka zdiagnozowana. W pracy kolega ma Hondę Civic i podmieniłem przełącznik sterowania dla sprawdzenia czy to za jego przyczyną lusterka nie do końca działają i... eureka! Odpowiedź pozytywna, test zaliczony. Teraz kupuję przełącznik bo to jego wina (z resztą jak przypuszczałem).
Temat uważam za zamknięty.
van-reiv
eeee.... no coś chyba byłoby nie tak, bo maty grzejące by szybko padały skoro byłby cały czas załączane podczas zapłonu - poza tym to wbrew logice, bo niby po co cały czas miałby się one grzać, biorąc chociażby pod uwagę lato...
van-reiv
No dokładnie. Mam nadzieję że tak, inaczej wykopię temat i będę pytam jak laik jak je wymieniać. Miałem w jednym aucie podgrzewane lusterka i przyznam że super sprawa, więc jak są to warto korzystać
van-reiv
Wysłany: Pon Lip 15, 2013 17:03 Re: [R45] Panel sterowania lusterkami nie działa w 2 strony
van-reiv napisał/a:
Witam, od zakupu zmagam się z małym problemem, a mianowicie nie działa mi sterowanie lusterkami w moim R45 w lewą stronę oraz w górę po obu stronach. W prawą stronę i w dół po obu stronach działa ok.
Mam zatem pytanie. Czy to wina panelu sterowania, czy problem może leżeć gdzie indziej? Dziś wyjąłem przycisk sterujący, przetarłem, psiknąłem WD40 i nadal nic - objawy jak przed zabiegiem.
Może być wina panelu, a może być, że po prostu wkłady są wypięte z zaczepów i w stronę "pchania" działają, a w drugą już nie.
Jeśli to panel, to psikanie nic tam nie da, pod przyciskiem są 3 switche po 50 groszy sztuka.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum