Wysłany: Pon Lip 15, 2013 19:45 [Rover 75] Licznik oraz Stan Paliwa Nie Działa
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
Mam dość ciekawy problem a mianowicie , od pewnego momentu swieci mi kontrolka abs oraz nie dziala licznik i stan paliwa szwankuje przy skrecie zmienia sie pozycja raz w jedna raz w drugą strone. Elektryk powiedział ze czujnik abs nie działa. Był podłączony do komputera oraz mierzył rezystancje czujnika i stwierdził ze jest za mała . Prąd dochodzi prawidłowo. I teraz pytanie , skoro czujnik jest zepsuty , to dlaczego od czasu do czasu działa .? Nieraz odpalam samochód jade i licznik oraz stan paliwa działa prawidłowo , oczywiscie kontrolka nie swieci. Ale po jakims czasie zaswieci sie kontrolka i znowu to samo. I teraz moje pytanie , czy to wina czujnika czy coś innego może być przyczyną która to powoduje , prosze o pomoc...
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lip 15, 2013 19:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Może jest zaśniedziały na wtyczce, albo przetarty, albo już raz naprawiany i źle zaizolowany.
Możesz od razu go wymienić, ale możesz też spróbować zlokalizować usterkę na przewodzie i ją zlikwidować. Mniejszy koszt.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum