Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
Haj.
Żeby się nie rozpisywać mocno...
Wsiadłem do auta odpalam je.
Wciskam sprzęgło, wrzucam bieg, puszczam sprzęgło... pedał został w podłodze.
Podnoszę pedał kopytem i wciskam ponownie. Znowu pedał w podłodze. Kiedy go podniosłem został już w górnym położeniu i ani drgnie.
Biegi wchodzą gładko... niestety auto nie jedzie
Co może być przyczyną?
Wycieków w okolicy wysprzęglika i pompy nie widziałem. Tak myślę że zaciągnął powietrze (oby tylko).
Twardo bronię się przed myślą że to coś w skrzyni (taka nadzieja).
Przewertowałem forum ale jeśli jest problem to raczej z miękkim sprzęgłem.
Hilfe.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lip 16, 2013 23:37 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
być może po prostu łapa stanęła w pozycji wysprzęglonej, a odciągając pedał zassałeś płynu i teraz jest go tam tyle, że pompa musiałaby pchać dalej, mimo że już koniec wysprzęglika, albo końcówka wysprzęglika wylazła z mocowania w łapie i się o coś zaparła, albo coś w samym sprzęgle.
Najpierw sprawdź po prostu co się dzieje przy siłowniczku.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Dzięki.
Temat zamieciony.
Największym problemem okazała się łapa. Zapiekła się. WD40 to słaba opcja. Znalazłem jakiś płyn w jednym z osiedlowych sklepów. Kosztuje mniej a moim zdaniem jest o wiele bardziej skuteczny. Do tego 3 godziny walenia młotem w łapę. W końcu odpuściła. Oczywiście wszystko przy zdjętej skrzyni. Tarcza sprzęgła też już była w stanie agonalnym. Sprężynki dzwoniły jak ministrant dzwonkami a okładzina była mocno starta. Wymieniłem cały komplet.
Teraz uczę się ruszać na nowo bo auto w końcu stało się "żywe" i zrywne.
Wszystkie odpowiedzi były trafne. W tym sugestia kolegi Steryd o hydraulice. W momencie kiedy stanęła łapa wcisnąłem sprzęgło na siłę co spowodowało wypchnięcie płynu i zassanie powietrza. Po wymianie płynu i odpowietrzeniu układu cały system działa jak trzeba.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum