Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
Z przedniego zawieszenia dochodzą dziwne stuki szczególnie na progach zwalniających czy na nierównościach dochodzą takie jakby stuki metalu o metal. Mam wrażenie jakby dochodziły spod moich nóg.
Na stacji diagnostycznej poza lekkim luzem na końcówce drązka wszystko ok
nikt nie ma pomysłu ?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Cze 21, 2013 09:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mam ten sam problem, tak jakby metaliczne stuki. Wymieniłem sprężyny i to nie była tego wina. Końcówki i wszystkie tulejki mam sprawne.
Z tego co czytałem ten typ już tak ma i trzeba się do tego przyzwyczaić.
Miałem podobny problem z tym stukaniem, na pierwszy rzut oka wszystkie końcówki wyglądały na dobre, okazało się jednak że były w nieznacznym stopniu wyrobione, a przy najechaniu na garb lub większą dziurę wydobywał się metaliczny dźwięk. Wymieniłem końcówki i problem ustąpił.
U mnie są stukania kiedy jeżdżę po deszczu, bardzo rzadko występują w ładną pogodę, nasilają się w deszcz/po deszczu. Również na pierwszy rzut oka wszystko wygląda ok. Ktoś się z tym spotkał?
_________________ Rover 420 Si Lux '96 bez gaziuuu
wcześniej PoldoRover 1.4 MPi "Adrenaline" 105,5 KM
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum