Wysłany: Pią Lip 19, 2013 16:09 [R214] Drgania kierownicy w przedziale prędkości 100-120km/h
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 1998
Witam. Mam następujący problem z roverem 214. W powyższym przedziale prędkości na trasie pojawiają się drgania kierownicy zazwyczaj przez pierwsze 10 - 15 km trasy. potem zanikają. poradzono mi najpierw sprawdzić opony, i faktycznie przednie były do wyrzucenia. po zmianie, było to samo, pojechałem ustawić zbieżność. Niestety problem w tych prędkościach pojawia się nadal. Prosiłbym o poradę. Czy to końcówki drążków kierowniczych??.
Ostatnio zmieniony przez Marcin123 Sob Lip 20, 2013 09:00, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lip 19, 2013 16:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Byłem dzisiaj u mechanika, ograniczył przyczynę albo do krzywych tarcz (drgania są przy hamowaniu z dużej prędkości), albo do luzów na lewym przednim kole. Piasta jest dokręcona, pogrzebał trochę przy amortyzatorze, i powiedział, że to mogą być luzy na kapturze amortyzatora.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum